Kontoer og tilgang

Søknad om SEBRA-konto:

Ansatte og gjester som skal være ved UiB over en lengre periode må søke om full konto i SEBRA. Bare maskiner på innsiden av UiB-nettet har tilgang til denne siden.

Søknadsprosessen går i tre trinn (alt på Sebra):

  • Du fyller ut (ansvarsted 126000) og sender inn søknad. NB! Husk å ta vare på svaret du får.
  • Du sjekker status for søknad
  • Når søknad er godkjent oppretter du konto ved å bestemme passord.

En sebra-konto har ofte en begrenset varighet før den blir sperret. Normalt vil brukere bli opplyst om at kontoen er i ferd med å bli sperret. Personalleder eller administrasjonssjef kan gjenåpne eller forlenge kontoen..

 

Bytte av passord og glemt passord

Du kan også bytte passordet ditt i Sebra. Om du har glemt passordet kan du ringe BRITA og få et nytt.
Har du glemt å endre eller fornye passord innen fristen for utløp kan du ta kontakt med personalseksjonen for forlengelse.

 

 

Tilgang for gjester

Dersom gjesten har tilgang til euroam er det å foretrekke.
Ellers kan gjesten selv få tilgang ved å koble seg til det trådløse nettet, uib-guest, ved hjelp av egen mobil-telefon og SMS. Etter tilkoblingtil uib-guest kan han starte en nettleser, f. eks. Internet Explorer og det vil komme opp et påloggingsvindu. Skriv inn (gjestens) mobilnummer, eventuelt med landskode foran, la passord-feltet være tomt og trykk 'Submit Query'.
Straks vil det komme en SMS med passord som er gyldig i 24 timer (mobiltelefonnummeret er brukernavn). Mer om ordningen fra ITA.

Dersom du har konto ved uib kan du som vert fremdeles hjelpe gjester med korttidstilgang ved å gå til siden https://tjinfo.uib.no/nettkonto.
Det finnes dessverre ingen løsning for printing for gjester meddenne typen konto.

Kurs-konto:

Med full UiB-konto kan du logge deg inn på SEBRA  og opprette 'kurskonto' for andre. Kurskontoer er gyldig i inntil 30 dager og gir mulighet til å bruke klientmaskiner, VPN-nett og pullprintere (vha. brukernavn, domain=student og passord). På klientmaskiner logger disse på domene 'Student' og som VPN-bruker som bruker @kurs. Flere detaljer fra IT-avdelingen.
Brukere med kurs.konto kan bruke våre pullprint-printere selvom de ikke har kort. De må logge på med brukernavn og passord.

 

Tilgang til fellesområdet på 'helix':

Nina Hølland  kan gi tilgang til NOEN fellesområdene på \\helix (P:). Tilgangen krever godkjenning av katalogens eier (f. eks. gruppeleder).  Det forutsettes at den som skal ha tilgang har konto på UiB.

 

 

- IT ved Bio
   
- ITA's info om kontoer
   
- BRITA
   
- SEBRA
   
 - VPN for gjester
   
 - Kurs-konto
   
 - Eduroam (->IT-avd.)
   
 - uib-guest (->IT-avd.)
   
 - VPN (->IT-avd.)
   
 - Passordfunksjonalitet

 

 

Universitetet i Bergen, Institutt for biologi
Postboks 7800 N-5020 Bergen
Sist oppdatert: 2017-04-25  
Logg inn