English
 

 

Alt elektrisk utstyr skal være intakt, forsvarlig plassert og virke forskriftsmessig. Skjøteledninger skal som hovedprinsipp ikke benyttes. Rengjør og vedlikehold utstyret iht. leverandørens anbefalinger, da feil bruk av elektrisk utstyr er en vanlig brannårsak.

ELEKTRISKE APPARATER PÅ KONTORER, LESESALER, LUNSJROM OG KAFFEKROKER
UIB har en klar regel om at elektriske apparater som kaffetraktere, vannkokere, mikrobølgeovner, vaffeljern osv. ikke skal finnes på kontorer og lesesaler av brannsikkerhets hensyn.
Kaffetraktere og vannkokere SKAL være utstyrt med timer og KUN plasseres på lunsjrom og i kaffekroker.
Timere kan kjøpes i elektriske forretninger eller Clas Ohlson.
Mikrobølgeovn er også forbudt på andre steder enn i fellesområde som lunsjrom og i kaffekroker. Ved bruk skal man være tilstede for å unngå svidd mat med utslipp av røyk som kan utløse brannalarmen. Mikrobølgeovnen må ikke plasseres rett under branndetektor.
 
Kokeplater eller hybelkomfyrer er ikke tillatt for tilbereding av mat. Bruk mikrobølgeovn. Ellers henvises det til kantinen for varm mat.
 
Brannvesenet sender regning når alarmen er utløst av disse årsakene - unødig alarm, fortiden lyder den på kr. 6000 - som må betales av instituttet.
 
UIB sier også at kjøleskap ikke må plasseres på kontorer. Det har ikke vært utløst brannalarm i forbindelse med kjøleskap men dette er et hygiene og renholdproblem i tillegg til strøm bruk som negativ faktor.
 
Elektrisk avfall kastes i El-bur i Miljøstasjonen i Allbruksbygget/ garasjebygget. Thormöhlensgate 53E
Mange har kaffemaskin på kontoret. Brannfaren ved disse maskinene er betraktelig mindre. I samråd med brannvernleder ved UiB kan det tillates at disse plasseres på kontorer men de skal være utstyrt med timer.
Det oppfordres til at man går sammen om innkjøp av kaffemaskiner og plasserer de i kaffekroke eller lunchrom.
Kontorer og lesesaler skal holdes ryddig både av brannsikkerhetshensyn og hygiene hensyn. Renholdet vanskeliggjøres av rot.
 

Universitetet i Bergen, Institutt for biologi
Postboks 7800 N-5020 Bergen
Sist oppdatert: 2015-10-22  
Logg inn